недеља, 07. фебруар 2010.

NOVA MEDICINA DR. HAMERA

Koji su uzroci raka?
Tekst je napisao Walter LastDr Ryke Geerd Hamer je otkrio mehanizam šok-konflikta, koji je u osnovi nastanka raka, ali je zbog svoje teorije i drugih uspešnih terapija bio krivično gonjen od strane nemačkih i drugih evropskih sudova.


Nemački lekar dr Ryke Geerd Hamer, rodjen 1935. godine je imao veoma veliki uspeh sa svojom terapijom lecenja raka - to je najveći uspeh koji je imala bilo koja terapija koju sam proučavao.

Za vreme jednog od nekoliko suđenja mnogo proganjanog dr Hamera, javni tužilac (u gradu Vajner Nojštat, u Nemačkoj) je ipak morao da prizna da su 6000 od 6500 pacijenata sa rakom u poodmaklom stadijumu bill još živi 4 do 5 godina posle primene terapije dr Hamera. To je stopa uspeha od 90% - skoro obrnut procenat u odnosu na rezultate koji se mogu očekivati posle konvencionalne terapije poodmaklih stadijuma raka.

Dr Hamer je oboleo od raka testisa ubrzo nakon što je njegov sin ubijen 1978. godine i pitao se da li je smrt njegovog sina bila uzrok nastanka raka. Tek tri godine kasnije je bio u mogućnosti da počne u punoj meri da istražuje rak, kada je počeo da radi na klinici za rak na Univerzitetu u Minhenu. Istražio je i dokumentovao 15000 slučajeva raka i uvek je nalazio prisutnost karakteristika koje je nazvao gvozdenim pravilima raka.

GVOZDENA PRAVILA RAKA

Svaki rak i srodno obolenje nastaje kao DHS-Dirk Hamer sindrom (naziv je dat po pokojnom sinu dr R. Hamera). To je uvek ozbiljno, akutno-dramatično, konfliktno šok iskustvo. Manifestuje se simultano na tri nivoa : psihe, mozga i organa.

Sadržaj psihičkog konflikta je u uzajamnoj vezi sa mestom gde se Hamer-Herd promena nalazi u mozgu i sa mestom gde se rak javlja u telu.

Način na koji se odvija psihički konflikt je u uzajamnom odnosu sa razvojem Hamer-Herd promene u mozgu i sa razvojem raka u organu koji je rakom napadnut.

U trenutku emotivne traume, nešto kao kratak spoj se desi u određenom delu mozga. Ovo može i da se snimi skenerom i izgleda kao koncentrični krugovi ili meta za vežbanje gađanja iz pištolja ili kao površina mirne vode nakon sto je kamen bačen u nju. Kasnije, ukoliko se konflikt razreši, slika na skeneru se menja postepeno, onako kako se razvija edem i kako se na kraju pojavljuje ožiljak na tkivu.

Iz sledećeg primera se može videti koliko su specifični i precizno locirani ovi ožiljci na mozgu. Nakon jednog stručnog predavanja neko od lekara je dr Hameru dao skener - snimak mozga svog pacijenta i zatražio da mu ga rastumači. Iz tog snimka dr Hamer je postavio dijagnozu svežeg karcinoma mokraćne bešike koji krvari i koji je u fazi isceljenja, zatim starog raka prostate, dijabetesa, starog raka pluća i paralize u jednoj određenoj oblasti, pored odgovarajućih emotivnih konflikata.

Zapanjujuće je da je dr Hamer mogao da dokaže da u isto vreme kako se pojavi koncentrično oštećenje na mozgu, i organ koji će biti njime pogođen pokazuje koncentrično oštećenje na skeneru. Po dr Hameru, ovo se trenutno događa kada psihicki šok udje u podsvesni nivo i istog trenutka kada se ovo desi nastaje rak. Isti mehanizam može da dovede do nastanka i drugih oboljenja osim raka. Koliko će ozbiljno oboljenje postati, može zavisiti od psiholoških, energetskih i faktora ishrane, ali priroda i mesto njegovog nastanka su određeni sadržinom konflikt-šoka.

Dr Hamer veruje da je odnos između ključnih događaja emotivnog traume, ciljnih delova mozga i odnosnih organa nastao kao posledica čovekove evolutivne adaptacije, a iz sličnih programa u životinjskom svetu. Kada neočekivano iskusimo emotivni gubitak, počinje da radi program za hitne popravke - biološki konflikt program. Taj program ima za cilj da se osoba povrati u normalno stanje. Takav program deluje i primenjuje se i na porodice ili grupe.

Dr Hamer daje sledeći primer. Majka gleda kako njeno dete doživljava težak udes. Evolutivno je predviđeno da bebe lakše preživljavaju kada dobiju dodatnu količinu mIeka. Prema tome, majčin biološki program za konflikte pokušava da stimuliše proizvodnju rnleka povećavanjem broja ćelija mlečnih žlezda. Ukoliko je majka desnoruka, ovakav konflikt će odmah dovesti do pojave Hamer-Herd promene u određenom delu njene desne polovine mozga, koja je u vezi sa levom dojkom. Kada je detetu ponovo dobro, nastaje proces razrešenja konflikta i nije više potrebna dodatna količina mIeka. Majka dobija benigni oblik tuberkuloze u toj dojci, koja unistava višak ćelija u dojci. Međutim, ukoliko nedostaje mycrobacteria koja je neophodna za ovaj proces, onda se taj deo dojke može kalcificirati i ostaje prisutan u tom organu kao latentni tumor.

Isti proces se odvija kod životinja. Ovca čije jagnje pojede vuk sklona je da razvije rak sise. Na kojoj strani će biti, zavisi od toga da li je ovca desnonoga ili levonoga. No, ovca najčešće rešava ovaj konflikt tako što rađa još jedno jagnje.

Sledeći primer ilustruje vrednost ovog mehanizma preživljavanja. Recimo da lav lovi antilopu. Antilopa mora odmah da mobiliše sve svoje snage da bi preživela. Uloga simpatičkog nervnog sistema postaje dominatna i određeni centar u mozgu koji stimuliše aktivnost pluća postaje aktivan. Posle uspešnog bekstva životinja se odmara i uloga parasimpatičkog nervnog sistema postaje dominantna neko vreme kako bi se normalizovale funkcije tela.

Ukoliko je osobi postavljena dijagnoza raka, čak i ako je dijagnoza pogresna, isti biološki program se stavlja u pogon preko istog mehanizma straha od smrti koji je pomogao životinji da pobegne. Nivo stresa skače i aktivira se veza mozak / pluća, ali sada nema kuda da se pobegne. Sve dok se konflikt ne razreši, što moze trajati godinama, postojaće stalni stres kao i mozgom indukovana stimulacija aktivnosti pluća, koja sada ima oblik povećanog kapaciteta pluća koji je uzrokovan stalnom deobom ćelija.

Ovaj proces se jedino može zaustaviti isključivanjem prekidača u mozgu kroz razlaganje originalnog konflikta/traume. Ovo se dešava kada se pacijent podvrgne hirurgiji ili prirodnoj terapiji za koje on ili ona čvrsto veruju da će dovesti do izlečenja. Međutim, isti medicinski postupci će kod pacijenta koji ima sumnju u vezi sa njihovom efikasnošću ostaviti konflikt nerazrešenim i bolest će se dalje razvijati. Zahvaljujući radu dr Hamera, ovo nije više nedokazana predpostavka, već pre naučna činjenica koja se može verifikovati na skeneru.

Izbor mesta fokusa konflikt-šoka obavlja se preko podsvesne asocijacije. Recimo, biološki konflikti koji se tiču vode, ali i neke druge tečnosti, kao sto su mleko ili ulje, vode do raka bubrega. Strah od smrti vodi do raka pluća. Psihološki, kada progutamo više no što možemo da sažvaćemo, dolazi do raka stomaka ili raka creva. U početku, u životinjskom svetu, stvarno je bio u pitanju veliki zalogaj hrane, a sada za nas to može biti finansijska obaveza ili neka druga obaveza koju smo preuzeli, ali nismo postigli cilj. No, meta fokusa nije određena psihološkim značajem događaja samog po sebi, već više psihološkim značajem koji je za nas imao događaj u trenutku kada se odigravao.

Dr Hamer ovo ilustruje primerom žene koja je otrkrila da je njen muž u vezi sa drugom ženom. Kako je bio u pitanju za nju konflikt seksualne frustracije, doveo je do raka materice. Da je ova žena događaj iskusila kao konflikt sa partnerom, onda, ako je desnoruka, nastao bi rak na desnoj dojci. Ukoliko je osnovno osećanje konflikta strah i odbojnost, onda dolazi do hipoglikemije. U slučaju nedostatka samopoštovanja rak se može razviti na stidnoj kosti. Ukoliko je nedostatak poštovanja nastao zbog neuspeha u sportu, i nema sekusalnu konotaciju, onda bi se problem mogao pojaviti u nozi, ruci ili možda u prstima ili ramenu. Druge tipične situacije koje mogu da dovedu do bioloških konflikata su vezane za gubitak voljene osobe, posla, predmeta do kog nam je stalo ili teritorije.

Dr Hamer veruje da većina metastaza ili sekundarnih tumora mogu nastati kao posledica straha od raka ili straha od smrti prouzrokovanog time što je pacijent dobio dijagnozu raka ili negativnu prognozu. Međutim, i u ovom slučaju, konflikt-šok koji je usledio ne mora biti strah od smrti već pre ljutnja, odbojnost, neprihvatanje ili konflikt odvajanja od deteta ili partnera i onda se tumori mogu pojaviti na različitim mestima. Tako i dijagnoza raka creva najčešće vodi do raka jetre zbog podsvesnog straha od izgladnjivanja.

Uglavnom, osećanje bespomoćnosti, očajanja i nedostatka svrhe, stvara hronični stres, koji sprečava isceljenje od raka i drugih oboljenja, ali ovo nisu uzroci raka. Prema dr Hameru, pravi uzrok raka i drugih oboljenja je neočekivani traumatični šok za koji nismo emocionalno pripremljeni.

FAZA ISCELJENJA

Početak DHS ili konflikt-šok iskustva razlikuje se od drugih konflikata koje dnevno doživljavamo. On pravi stalni stres koji dovodi do tendencije da imamo hiadne ruke ili noge, nedostatak apetita i gubitak težine, nesanicu i da stalno razmišljamo o sadržaju konflikta. Ukoliko se konflikt brzo ne razreši, dugotrajni stres će dovesti do specifičnih simptoma i razvoja raka ili nekog drugog oboljenja.

Kada se konflikt razreši, pacijent nije više okupiran sadržinom konflikta, i apetit se vraća, ruke su ponovo tople i normalno se spava, no može se pojaviti slabost, umor i potreba za odmorom. Ove pojave dokazuju da je parasimpatički nervni sistem preuzeo kontrolu. Ovo je početak faze isceljenja, koja moze biti dugotrajna i komplikovana.


Pre faze isceljenja, u telu se zadržava voda i javljaju se upale, ali tumor više ne raste. Ovo dovodi do krize isceljenja, koju Hamer zove epileptičnom ili eliptoidnom krizom, zbog toga što je stvara edem u Hamer-Herd promeni na mozgu. Ovaj ožiljak pokazuje posebne simptome za svako oboljenje.

Posle ovoga, telo počinje da izbacuje zadržanu vodu, postepeno se obnavlja snaga i telesne funkcije postaju normalne. Sada glia, vezivno tkivo mozga, počinje da popravlja Hamer-Herd promenu. Ovo mogu uočiti konvencionalni radiolozi kao brzi rast moždanog tumora i može se na odgovarajući način lečiti.

Dr Hamer procenjuje da je oko 99% moždanih epizoda, kao sto su moždani udari, krvarenja u mozgu, ciste i tumori, posledica izlečenja Hamer-Herd promene. Stoga ih on smatra trenutnim i samoograničenim, sem ako dođe do neodgovarajuće medicinske intervencije. U ovim slučajevima, najvažnija je redukcija bilo kakvog moždanog edema.

Za vreme krize izlečenja, pacijent može izvesno kratko vreme da iskusi originalni šok-konflikt tako što ponovo ima hladne ruke i noge. Ovo služi tome da se potisne i eliminiše edem u ožiljku na mozgu, što posle omogućava drugim telesnim funkcijama da se normalizuju. Najopasnije trenutak je upravo na kraju procesa krize isceljenja, kada postane jasno da li je telo dovoljno jako da eliminiše oboljenje.

U teškim situacijama, sa dugotrajnim ili snažnim stanjem konflikta/ traume, može se razviti veliki moždani edem, za koji dr Hamer koristi injekcije kortizona. U prirodnoj terapiji umesto toga, koristimo određenu kombinaciju antiinflamatornih terapija i terapija ureom.

Urea ima snažna diuterička svojstva i odlično deluje u slučajevima preterano visokog pristiska vode u mozgu. Najčešće se dva do pet puta dnevno koristi po 20 grama uree.

U jednom veoma kritičnom slučaju velikog tumora na mozgu koji je bio u fazi rasta, tumor je potpuno nestao u roku od dva sata nakon što je pacijent dobio 256 ml tridesetprocentne uree, kako je to navedeno u knjizi Marte Kristi "Vaša sopstvena savršena medicina" (FutureMed,Inc., USA). Ovaj izveštaj jasno pokazuje da je predpostavljeni tumor na mozgu zapravo bio veliki edem, kako se i tvrdi u Novoj medicini.


Ono što dr Hamer naziva epileptičnom krizom, pacijent može da doživi kao srčani napad, plućnu emboliju, hepatitis ili infekciju pluća. Najčešće, za vreme faze iscelenja, pacijent će se lošije osecati nego onda kada je tumor aktivno rastao.

U prvoj fazi iscelenja, kada telo oslobađa zapaljenske hormone (medijatore), najveći deo problema nastaje zbog zadržavanja vode, zapaljenja i oticanja tkiva, što sve izaziva dosta bola. Hamer smatra da je pojava edema na mozgu ili u nekom organu pozitivan znak , jer je to znak da je počelo isceljenje.

Posle krize isceljenja, adeno-karcinome ukljanjaju gljive i mycobacterija, a virus hepatitisa može dodatno da pomogne da se obnovi jetra. U ovoj fazi, bakterije, virusi i gljivice, koji pomažu da se razloži rak i da se oporave oštecena tkiva, takođe izazivaju zapaljenja, groznicu i bolove.

Ukoliko vam je čudno to što dr Hamer smatra da su mikrobi veliki prijateiji i pomagači u lečenju raka, otkrićemo vam da je on došao do još jednog neverovatnog otkrića. U svom onkogenetskom sistemu tumora i oboljenja koja su jednaka raku, on pravi razliku između dva suprotstavljena procesa za vreme aktivne faze konflikta.

U zavisnosti od mesta na mozgu gde je locirana Hamer-Herd promena, može doći do razmnožavanja ili destrukcije ćellja. U prvom slučaju, ćelije se razmnožavaju i tumor raste za vreme faze konflikta i potom se višak ćelija za vreme faze izlečenja uklanja uz pomoć mikroba. U drugom slučaju, za vreme faze konflikta dolazi do uništenja ćelija, što dovodi do čireva, nekroza i drugih pukotina na tkivima koje utiču, recimo, na kosti (osteoporoza), bubrege, jajnike, slezinu. Za vreme faze lečenja, druga grupa pokušava da popuni pukotine koje su nastale usled ćelijskog razmnožavanja. Nekroza tkiva i osteoporoza (kosti koje se razlažu) se sada popravljaju zahvaljujući bakterijama koje prvo naprave apcese, koji se onda popunjavaju ožiljcima na tkivima i kasnije zrnastim tkivima, koja formiraju osteosarkome, lympfome, fibrome i ciste koje se zaleče. Pored toga, za vreme faze izlečenja često se javlja leukemija kao i kod oštećenja kičmene moždine prilikom radijacije, hemoterapije, raka kostiju.

Po dr Herdu, ova stanja su samoograničena i otmu se kontroli samo ukoliko se desi dodatni konflikt ili je telo suviše staro ili slabo ili ako se koriste metode konvencionalne medicine. Nasuprot tome, metode prirodnog lečenja imaju za cilj da podrže telo i um tokom ovog mučnog perioda. Najveći broj izlečenja se nastavlja bez većih problema, ali svih 100% zahtevaju iskusnog terapeuta, posebno u vreme krize izlečenja.

LEČENJE PSIHIČKOG KONFLIKTA

Glavni zadatak u lečenju svakog oblika raka je da se otkrije početno iskustvo emocionalne traume i da se dobro utvrdi da li je taj šok izlečen ili je lečenje u toku. U mnogim slučajevima on će se sam izlečiti i pacijent boluje samo od posledica faze izlečenja. Recimo, neko je možda izgubio farmu ili posao ali je sada započeo zadovoljavajući hobi ili posao. Kao post efekat, može nastati tumor koji postepeno postane uspavan ili se vremenom dezintegriše. Za 40% tumora koji su otkriveni za vreme rutinske medicinske pretrage smatra se da su stari ili bezopasni, a to znači uspavani ili
kalcificirani. Međutim, komplikacije mogu da nastanu ukoliko medicinska intervencija usadi konflikt straha od smrti, koji podstakne rast tog ili nekog drugog tumora.

Moguće je i da je prvobitni konflikt još uvek aktivan ili možda postoji neki drugi konflikt. Obyzirom da ne znamo, moramo da uđemo duboko u svaki slučaj da bi otkrili početni konflikt ili bilo koje druge konflikte. Treba da se vratimo unazad, posebno jednu do dve godine pre no što je naš problem počeo i da analiziramo svoju emotivnu istoriju za vreme ovog problema, kao i pre i pošto je konflikt nastao. Pored ovoga, meditacija i regresiona terapija mogu biti korisne da otkrijemo traume.

Ukoliko još uvek imamo snažnu emotivnu reakciju kada otkrijemo sadržaj konflikta, onda možemo biti sigurni da on nije razrešen. Ukoliko je moguće, najbolje je da ga razrešimo na prirodan način. Recimo, ako je konflikt prouzrokovan gubitkom partnera, onda treba naći nekog novog. Ako ste izgubili dete, ponovo možete ostati trudni (rak prestaje da raste posle treceg meseca, jer trudnoća ima prioritet) ili možete usvojiti dete. Međutim, dobijanje deteta, nalaženje partnera ili kućnog ljubimca nije ono sto leči, već pre svega to što imamo šansu da se suočimo sa našim gubitkom, da ga prihvatimo i da nastavimo sa svojim životom. Ko to ne može da učini, neće dobiti ništa dobro od nalaženja novog partnera, kućnog ljubimca ili dobijanja deteta. No, i ovakvim osobama dobar terapeut može pomoći.

Ako prirodno rešenje nije moguće ili ako nemate pristup terapeutu, onda koristite usmerenu imaginaciju sami, uz pomoć partnera ili bliskog prijatelja. U opuštenom i meditativnom stanju, reklaksirajte se i ponovo iskusite ceo konflikt što vernije možete, ali zamenite ga željenim ili prihvatljivim završetkom. Ovaj novi završetak kreirajte i iskusite što jasnije i sa što više detalja, tako što ga vidite, osećate, a ako možete i da ga čujete i da mu osetite miris. Prvobitno iskustvo možda je ostavilo traga u vašoj memoriji tako što u njoj irna nepovezanih detalja koji imaju veze sa vašom nevoljom, jer na ovakve zapise možete reagovati alergijama. Možete pokušati da ovo prevaziđete na isti način kao što ste to radili sa usmerenom imaginacijom.

Ukoliko nijedan od ovih metoda nije moguć, jer vi iz bilo kog razloga smatrate da treba da nastavite svoje trenutne dužnosti ili da prolazite kroz tu nevolju iz bilo kog razloga, onda mogu da pomognu samo povećano duhovno razumevanje i prihvatanje. U svakom slučaju, budite svesni svojih slabih tačaka i izbegavajte neke dalje traume, ali ako se neka dogodi, izbacite ju iz svog sistema što pre možete.

Pored toga, ja čvrsto verujem da će se svi aktivni konflikti okončati i da će faza lečenja početi onda kada smo u stanju da snažno unutar sebe osetimo ljubav i oproštaj i da ih potom ispoljimo svuda oko nas, a naročito u odnosu na one za koje mi osećamo da su nam učinili nažao. Mozemo pored toga, da olakšamo fazu lečenja ukoliko očekujemo da će biti kratka i da će sigumo dovesti do trajnog izlečenja.

Prema dr Hameru, životinje u divljini dobijaju rak na osnovu istih trauma. Međutim, 80- 90% njih prežive i ništa ne primete, jer je fazi izlečenja dozvoljeno da ide svojim prirodnim tokom. Umiru uglavnom stare životinje, koje ne mogu da razreše konflikt, kao što je ponovno zadobijanje teritorije od suparnika ili zamena izgubljenog mladunca.

U ljudskom društvu je drugačije, jer se mi obično umešamo u prirodne procese izlečenja. Počinje time što dobijamo antidepresive ili sredstva za smirenje za vreme aktivne faze konflikta, što nas sprečava da se borimo protiv traume i da ponovo zadobijemo svoju teritoriju. Ovo može onda da dovede do pojave raka, koji dodatno može da napravi aktivni konflikt, koji može da se završi prepisivanjem morfijuma, koji potpuno onemogućava proces izlečenja.

Dr Hamer ne veruje da zdrava i određena vrsta hrane, pomoćna lekovita sredstva, čišćenje ili zdrav zivot mogu da izleče rak, no ovo mogu da budu važni faktori da bi se preživele reakcije organizma u fazi lečenja.

U stvari, dr Hamer smatra da se sva oboljenja sastoje od dve faze: u početku sa aktivim konflliktom, za kojim sledi, ako je moguće, faza lečenja koja menja konfliktni program. On ih ne naziva oboljenjima, vec specijalnim biološkim programima.

Dr Hamer tvrdi da je radio sa preko 31000 pacijenata i da je otkrio da su njegove teorije potvrđene u svakom slučaju bez izuzetka. On dalje navodi da Nova medicina ima otprilike 95 % stopu uspeha u lečenju raka pod idealnim okolnostima, a to su: rano razrešenje konfllikta, ne postojanje novih konflikta i da nema nikakve intervencije iz domena konvencionalne medicine. Međutim, mnogi pacijenti sa bolešću koja je uznapredovala možda nisu u stanju da razreše svoje konflikte ili to urade suviše kasno i stoga ne mogu da reaguju na terapiju Nove medicine.

Dr.Hamer:
"Na kraju sam morao da pitam sebe,da li je naše razumevanje i naš koncept bolesti potpuno pogrešan,zbog našeg neznanja biološke svrhe(cilja) te bolesti".

PROGANJANJE DR HAMERA

Simens, proizvođač CT opreme je nezavisno verifikovao postojanje Hamer Herd promene u mozgu. Pored toga, godine 1998. na Univerzitetu u Trnavi, Slovačka, potvrđen je dijagnosticki značaj Hamer Herd promene. I pored svega ovoga, dr Hamer je dugo i ozbiljno proganjan.

Prema nemačkim zakonima, dozvola za lečenje može da se oduzme lekaru ako se dokaže da ima umanjene mentalne sposobnosti. Ovaj zakon je godine 1986. iskoristio Okružni sud u jednom gradu u Nemačkoj kako bi se poništila dr Hamerova dozvola za rad kao lekara. Za sud je dokaz za predpostavljeno i navodno neadekvatno mentalno stanje dr Hamera bio taj da on nije bio spreman da se odrekne svojih teorija i da se zakune da će slediti principe konvencionalne medicine.

I jos gore od toga, za sud je dokaz da dr Hamer nije bio u stanju da primenjuje principe konvencionalne medicine bio i taj što je pokušavao, samo jedan mesec pre no što je bio osuđen, da ubedi grupu istaknutih profesora da su njegove teorije ispravne. Godinu dana kasnije, isti sud je odredio psihijatrijsku proveru njegovih mentalnih sposobnosti. Ovo je dr Hamer odbio. Bez ikakvog pregleda, od suda postavljeni veštak je dr Hamera proglasio za psihopatu!

Godine 1997. dr Hamer je bio uhapšen i osuđen na 18 meseci zatvora primenom zakona koji je ustanovio Adolf Hitler kako bi potčinio Cigane. Dr Hamer je bio osuđen zbog toga što je pružio besplatnu medicinsku pomoć ljudima koji su mu se obratili za mišljenje. Javni tužilac je otvoreno tražio da se iskoriste sva sredstva kako bi se dr Hamer isključio iz društva. Pored toga, trebalo je da protekne 13 godina da bi počelo suđenje ubici njegovog sina i ubica je dobio uslovnu zatvorsku kaznu od 6 meseci. Ova blaga kazna je možda imala veze sa time što je osuđeni bio Princ Savoje, sin poslednjeg italijanskog kralja.

Od 1999.godine, dr Hamer zivi u Španiji, obzirom da sudovi u Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj i Austriji sada hoće ponovo da mu sude, jer su navodno neki bolesnici od raka umrli upravo zbog toga što su sledili njegove savete. Po ovoj logici, dr Hamer je masovni ubica, jer je uskratio bolesnicima od raka prepostavljenu sigurnu i efikasnu terapiju koju pruža ortodoksna medicina.

Osim toga, javni tužilac u jednoj državi je protiv dr Hamera pokrenuo postupak, u kome se traži da isplati ogromnu svotu novca, jer je savetovao jednom pacijentu da ne uzima hemoterapiju. U drugom slučaju, roditelji devojčice, Olivije Pilhar, koju je dr Hamer lečio, su dobili uslovnu kaznu zatvora od osam meseci zbog toga što su privremeno isključili hemoterapiju za svoju ćerku. Nakon toga je sudskim putem ukinuto staranje roditelja nad njihovom ćerkom, te je lečena na način koji je bio suprotan želji roditelja. Ovako nešto može da se desi bilo gde u zapadnom svetu. U Austriji, jedna majka mi je skoro ispričala da iako se ona ne slaže sa hemoterapijom za svoju ćerku koja je obolela od Ieukemije, morala je sa takvom terapijom da se složi, jer je lekar zapretio da će je u protivnom poslatii na sud.

Svakom lekaru koji leči pacijente koji imaju rak desilo se da mu pacijent umre. Međutim, kod uznapredovalih slučajeva, stopa uspeha dr Hamera je izvanredno visoka. Ovaj lov na veštice se poredi sa sudbinom dr Semelvajsa, koji je savetovao da hirurzi peru ruke pre operacija, i poslat je u mentalnu instituciju u kojoj je umro sa četrdeset sedam godina.

Dr Hamer je preživeo osam pokušaja atentata. Masmediji u Nemačkoj ga smatraju poremećenim kriminalcem. Iako su mnogi lekari, uključujući i profesore medicine, verifikovali principe Nove medicine, nijedan nemački univerzitet nije do sada pristao da ove principe verifikuje, iako postoji sudski nalog da Univerzitet Tubingen izvede testove radi njihove veriflkacije.

I dalje lekari i terapeuti koji praktikuju prirodne načine lečenja zasnovane na principima Nove medicine, rizikuju progon. U Austriji, Belgiji ,Francuskoj, Nemačkoj i Španiji vlasti su započele postupke protiv takvih lekara kako bi im se oduzele dozvole za lečenje. Sudski postupci traju već nekoliko godina. Jedino su sudovi u Španiji prihvatili prosvetljeni stav da nije njihova uloga da odlučuju između suprotstavljenih medicinskih teorija i terapija.

Silovit odgovor establišmenta je razumljiv, jer bi rasprostranjeno znanje i primena Nove medicine značila kraj medicinsko-farmaceutskog kompleksa.

No, godine 2000, jedan istaknuti neurolog je otvoreno branio dr Hamera tako što je objavio knjigu o Novoj medicini i zahtevao je da ta teorija bude zvanično ispitana. Zbog toga što ovaj lekar, dr Terez Švarcenberg, pripada visokoj aristokratiji, masovni mediji ne mogu da odluče kakav stav da zauzmu. Do sada, oni su o dr Hameru izveštavali samo najgore stvari, a sad postoji istaknuta osoba koja tvrdi da je dr Hamer u pravu i da zaslužuje Nobelovu nagradu.
...

Moj komentar,nakon istraživanja:Prestalo je proganjanje dr. Hamera,njegova "Nova medicina" je priznata i ustanovljena je pod nazivom GERMAN NEW MEDICINE(GNM).Dr. Hamer trenutno živi u Sandefjordu u Norveškoj.First They ignore you,
then they laugh at you,
then they fight you,
then you win!
(Mahatma Gandi)"Neka bude svetlost..."

Нема коментара:

Постави коментар